شناسهٔ خبر: 106597 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ

اختصاصی نماینده/

متن کامل نامه مشترک کمیسیونهای اصل نود، آموزش و دیوان محاسبات به سران قوا و مسئولین بلندپایه کشور

وزارت علوم متن کامل گزارش مهم و مشترک کمیسیون اصل نود، کمیسیون آموزش و دیوان محاسبات کشور به سران قوا در خصوص عملکرد وزارت علوم در پرونده بورسیه ها منتشر شد.

به گزارش «نماینده» پس از بیانات مقام معظم رهبری در جمع اساتید دانشگاه‌ها که به حاشیه‌سازی درباره ادعای «بورسیه‌های غیرقانونی» انتقاد کرده و آن را از غلط‌ترین کارها دانستند، پیگیری نمایندگان مجلس برای مختومه کردن این پرونده و بازگرداندن حق تضییع‌شده از دانشجویان قوت گرفت.

نهایتاً در آخرین جلسه مشترک برگزارشده بین کمیسیون‌های اصل نود و آموزش و تحقیقات که با حضور مسئولین سابق و فعلی وزارت علوم با دعوت از دیوان محاسبات کشور برگزار شد، گزارشی تهیه شده و به سران قوا و جمعی از مسئولین ارسال می‌شود.

گفتنی است علیرغم دعوت قبلی محمد فرهادی (وزیر علوم) در این نشست که در محل کمیسیون آموزش مجلس برگزار شد شرکت نکرده و کسی را هم به‌عنوان نماینده خود به این جلسه نمی‌فرستد. این کار فرهادی با توجه به اهمیت موضوع به‌شدت مورد اعتراض و انتقاد اعضای حاضر قرار می‌گیرد.

گزارش «نماینده» حاکی است در این صورتجلسه به تخلف و فرافکنی وزارت علوم در تعیین تکلیف موضوع بورسیه‌ها تصریح‌شده و اکثریت قریب به‌اتفاق اعضای جلسه خواستار معرفی مسئولین متخلف ذی‌ربط به قوه قضائیه شدند.

همچنین به دلیل اینکه دانشجویان بورسیه از سوی شورای مرکزی بورس وقت واجد شرایط تشخیص داده شده‌اند و از این طریق حقوق مکتسبه‌ای برای آنان ایجادشده است، اعضای جلسه هرگونه ورود، ابطال یا تعلیق تحصیل و بورسیه سایر دانشجویانی که به تأیید شورای مرکزی بورس رسیده است را فاقد وجاهت قانونی دانستند.

 

سایت «نماینده» متن کامل نامه و صورتجلسه مشترک را منتشر می‌نماید:

 

باسمه‌تعالی

حضرت حجت‌الاسلام‌والمسلمین جناب آقای محمدی گلپایگانی رئیس محترم دفتر مقام معظم رهبری
حجت‌الاسلام‌والمسلمین جناب آقای دکتر روحانی رئیس‌جمهور محترم
جناب آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
حضرت آیت ا... آملی لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه
جناب آقای دکتر مخبر دزفولی دبیر محترم شورایعالی انقلاب فرهنگی
جناب آقای رحیمی رئیس‌کل محترم دیوان محاسبات کشور
جناب آقای دکتر فرهادی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
جناب آقای دکتر قاضی‌زاده هاشمی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

سلام علیکم

احتراماً نظر به طرح پرونده «شکایت دانشجویان بورسیه» درخصوص طرز کار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات دائر بر لغو و ابطال و ممانعت از ادامه تحصیل و نیز مطالبه خسارت از آنان و متعاقباً بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری، پیگیری‌ها و جلسات متعددی در کمیسیون‌های آموزش و تحقیقات و اصل نود با حضور مسؤولین مربوط تشکیل و نهایتاً در جلسه مورخ ۹۴/۵/۲۶ ضمن بررسی مجدد و مشروح موضوع، مصوبات پیوست به اتفاق آراء تصویب و بر اجرای آنها تأکید گردید.

با تقدیم یک نسخه از صورتجلسه و برای پایان بخشیدن به این امر، تقاضا دارد اوامر مقتضی صادر فرمایند.

محمدمهدی زاهدی (رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات)
محمدعلی پورمختار (رئیس کمیسیون اصل نود)

 

 

صورتجلسه

در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوصی رسیدگی به حقوق دانشجویان بورسیه و پیگیری حل مشکل دانشجویان، پس از جلسات متعدد جلسه مشترکی بین کمیسیون‌های آموزش و تحقیقات، اصل نود، با دعوت از دیوان محاسبات کشور و مسئولین سابق و فعلی وزارت علوم در جلسه روز دوشنبه مورخ ۹۴/۵/۲۶ در محل کمیسیون آموزش مجلس برگزار و علیرغم دعوت قبلی آقای دکتر فرهادی حضور نیافت و نماینده‌ای هم به جلسه اعزام نکرد. جمع‌بندی جلسه به شرح زیر اعلام می‌گردد:

۱. با عنایت به اهمیت موضوع و دعوت انجام شده، عدم حضور دکتر فرهادی وزیر محترم علوم به شدت مورد اعتراض و انتقاد اعضای حاضر در جلسه قرار گرفت.

۲. با توجه به اینکه دانشجویان بورسیه از سوی شورای مرکزی بورس وقت واجد شرایط تشخیص داده شده و مراتب به تأیید مسئولین وزارتخانه از جمله ذیحساب رسیده و حقوق مکتسبه‌ای برای آنان ایجاد شده است، و صرفاً در صورت احراز تخلف و تخطی از قوانین و مقررات حاکم در موضوع توسط شخص بورسیه، حسب مورد رسیدگی و اتخاذ تصمیم می‌گردد. لذا ورود و ابطال و تعلیق تحصیل و بورسیه سایر دانشجویان که به تأیید شورای مرکزی بورس رسیده است، فاقد وجاهت قانونی می‌باشد.

۳. کمیسیون اصل ۹۰ متعاقب شکایت تعداد زیادی از دانشجویان بورسیه و بررسی طرز کار مسؤولین سابق و فعلی وزارت علوم، نتیجه رسیدگی خود را طی نامه شماره ۹۰/۳۹۰۰/۸۳۵۵۳ی مورخ ۹۴/۱/۳۰ به وزیر محترم علوم اعلام نمود و سپس جهت روشن شدن ابعاد و چگونگی اجرای آن، جلسه‌ای در تاریخ ۹۴/۳/۵ با حضور وزیر و معاونین مربوط و اعضای کمیسیون‌های آموزش و اصل نود تشکیل و نهایتاً وزیر با تأیید و تصریح بر قانونی بودن تصمیمات شورای مرکزی و وزیر وقت علوم بر تعیین تکلیف نحوه پرداخت‌ها از سوی دیوان محاسبات و نیز ضرورت جایابی برای دانشجویان و نیز طرح و تصویب وضعیت مربیان در هیأت‌های امنای دانشگاه‌ها، تأکید و جلسه جمع‌بندی شد. سپس به منظور اخذ نظر نهایی دیوان محاسبات، جلسه‌ای در تاریخ ۹۴/۳/۱۱ با حضور دادستان دیوان، معاون حقوقی و امور مجلس دیوان، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با حضور بعضی از اعضای کمیسیون آموزش در محل کمیسیون اصل نود تشکیل و صورتجلسه طی نامه شماره ۹۰/۴۵۶۷/۸۳۵۵۳ی مورخ ۹۴/۳/۲۷ به وزیر محترم علوم اعلام گردید، لذا اجرای کلیه اقدامات و مصوبات کمیسیون اصل نود مورد تأکید قرار می‌گیرد و از وزیر محترم علوم می‌خواهد نسبت به اجرای آنها دستور فوری صادر نماید.

۴. پس از تذکر مقام معظم رهبری در خصوص نادرست بودن روش طرح وضعیت بورسیه‌ها و جنجال‌آفرینی پیرامون آن، انتظار این بود که وزارت علوم به سرعت نسبت به تعیین تکلیف نهایی اقدام نماید که متأسفانه نه تنها اقدام عملی مورد انتظار صورت نگرفته بلکه همچنان موانعی ایجاد می‌شود.

۵. دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی جهت تسریع در رسیدگی به وضعیت بورسیه‌ها، کمیته‌ای را مأمور پیگیری و حل مسئله نمود. متأسفانه جلسات این کمیته تنها ۳ نوبت تشکیل ولیکن چون جمع‌بندی آن موردنظر مسئولین وزارت علوم نبود، عملاً جلسات و پیگیری‌ها متوقف شده است.

۶. دادستان محترم دیوان همان‌طور که در صورتجلسه مورخ ۹۴/۳/۱۱ کمیسیون اصل ۹۰ آمده، اعلام نمودند:

الف- احراز شرایط علمی و تخصصی دانشجویان جهت اعطاء بورس صرفاً بر عهده وزارت علوم بعنوان متولی امر آموزش و ارتقاء سطح علمی کشور بوده و مصوبات شورای مرکزی بورس بر اساس اختیارات قانونی انجام پذیرفته است.

ب- در مورد بورسیه‌های شاغل، چنانچه دانشجویی در زمان صدور حکم بورسیه و یا طی دوره مذکور شاغل بوده و از مزایای بورسیه استفاده نموده و همزمان تصدی پست سازمانی را در بخش دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی داشته می‌بایست بلافاصله نسبت به استرداد وجوه دریافتی اقدام و در غیر اینصورت سهمیه بورس ابطال و در صورت لغو و ابطال بورسیه، پرداختی‌ها مسترد خواهد شد.

ج- افرادی که در مراحل اولیه پذیرش و اعطای سهمیه بورس، اطلاعات خلاف واقعی را ارائه نموده‌اند می‌بایست پس از بررسی موردی و احراز صحت ادعای وزارت علوم، بورسیه آنان توسط وزارت علوم لغو و وجوه اختصاص داده شده به نحو مقتضی به خزانه کشور عودت گردد.

د- هزینه بورسیه و ادامه تحصیل ایثارگران و خانواده معظم شهدا و جانبازان همانند سایر افراد توسط وزارت علوم پرداخت خواهد شد.

۷. معاون محترم حقوقی و امور مجلس و دادیار محترم دیوان محاسبات کماکان (در جلسه مورخ ۹۴/۵/۲۶) بر نظر فوق‌الذکر تأکید داشته و تأخیر در تعیین تکلیف بورسیه‌ها را به بهانه مخالفت دیوان محاسبات نادرست اعلام نمودند.

۸. نمایندگان حاضر در جلسه خواستار تهیه گزارشی دقیق و کامل بصورت مشترک از سوی کمیسیون آموزش و تحقیقات، اصل ۹۰ و دیوان محاسبات به مسئولین نظام شدند.

۹. تخلف و فرافکنی وزارت علوم در تعیین تکلیف موضوع بورسیه‌ها برای نمایندگان حاضر در جلسه محرز بوده و بر اساس تبصره ماده ۵ قانون نحوه اجرای اصل نودم (۹۰) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون اصل ۹۰ خواستار انعکاس و معرفی مسئولین متخلف ذیربط به قوه قضائیه شدند.

۱۰. از آنجا که تطبیق وضعیت هر یک از دانشجویان بورسیه با نگرش به اصل صحت مصوبات شورای مرکزی و وزیر وقت علوم صرفاً ناظر بر ۳۶ نفری است که حسب اعلام وزارت علوم، اطلاعات نادرست ارائه نموده‌اند با تأکید بر ضرورت فراهم نمودن امکان ادامه تحصیل و پرداخت حقوق به کلیه‌ی دانشجویان بورسیه، بر طرح و تصویب وضعیت مربیان در هیأت‌های امنای دانشگاه‌ها تا قبل از شروع سال تحصیلی آینده تأکید می‌نماید.

در پایان اعضاء جلسه از پیگیری‌ها و تلاش‌های انجام شده از سوی کمیسیون اصل نود و دیوان محاسبات کشور تقدیر و تشکر نمودند.

محمدمهدی زاهدی (رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات)
محمدعلی پورمختار (رئیس کمیسیون اصل نود)
حمیدرضا تیموری (معاون حقوقی و امور مجلس دیوان محاسبات کشور)

نظرات مخاطبان 0 7

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۱۴:۱۱سید 0 4

    سلام
    ممنون و تشکر
    مشکل جدید اینست که فارغ تحصیلان داخل و یا خارج بورسیه که حکم هم داشتند را بکار نمی گیرند و عدم نیاز گروه ها و یا هیئت جذب نصیب انها می شود. لطفا پیگیری کنید تا چه حد می خواهند کارشکنی کنند؟/ ممنون
                                
  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۱۷:۱۸ 0 4

    دولت تدبير با سياسي بازي ادامه حيات ميده
    مهم نيست كه اين همه نخبه اين كشور از بين برن
    فقط با سياسي بازي و جنجال خوش خدمتي ميكنند
    از دكتر فرهادي خيلي بعيد بود
                                
  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۱۸:۲۰ 0 1

    فقط 36 نفر از دانشجویان دچار تخلف شده اند اما مثل اینکه وزارت علوم تمایل زیادی داره همه را غیرقانونی نشون بده. باید با متخلفان وزارت علوم برخورد بشه.
                                
  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۱۸:۳۳دکتر 0 1

    با سلام،
    ضمن تشکر از رسیدگی مقتدرانه به موضوع مربوطه، از کلیه مسئولین خواهشمند است همواره نسبت به موضوعاتی که در برگیرنده و منشا جناهی-سیاسی دارند صریح، سریع و مقتدرانه عمل نمایند و همواره انتظار نداشته باشند مقام معظم رهبری یک تنه از حقوق مظلومین کشور دفاع نما یند.
    با آرزوی توفیقات الهی
                                
  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۲۱:۱۴ 0 1

    احسنت ولی هر چه سریعتر مشکلات دانشجویان قبل از سال جدید حل گردد
    
                                
  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۲۲:۵۶ 0 1

    همینکه نخبگان جامعه را دو سال درگیر اخبار غیر علمی کرده اند و آسایششان را منع نموده اند ظلم است! بماند آنکه نگذاشتند شاغل شوند و پولی را هم که باید طی این دو سال میدادند ندادند
                                
  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۴ ۰۰:۰۸محمدی 0 1

    با تشکر از پیگیری مسئولان. اما متاسفانه آقایان وزارت علوم اعتنایی به این نامه ها نمی کنند. مراجعه ی دوستان به سازمان امور دانشجویی شاهد آن است.
                                

نظر شما